Pembahagian Harta Perkahwinan

PEGUAM PERCERAIAN ISLAM DAN PERTAHANAN

Kami faham situasi anda

Perceraian adalah keputusan yang sukar. Kami memahami keadaan emosi yang anda alami. Di Emerald Lawpara peguam kami yang pakar dalam perceraian akan menasihati anda tentang prosedur perceraian di Mahkamah Singapura, hak undang-undang dan kewajipan anda, dan isu-isu tentang pembahagian harta perkahwinan anda.

Kami faham akan kebimbangan anda dengan kehilangan rumah anda dan semua aset yang anda telah menyumbangkan kepada pembinaan keluarga anda dan anda  boleh membina semula hidup anda lagi.

Hubungi kami hari ini, tiada kos untuk konsultasi kami.

PERTANYAAN LAZIM

Ia adalah untuk kita membincangkan mengenai perkara anda secara ringkas dan untuk menyediakan anda dengan gambaran keseluruhan umum. Kami tidak akan menyemak sebarang dokumen pada konsultasi pertama yang percuma.

Ya, akan ada bayaran tetapi bayaran untuk khidmat kami berpatutan.

Kami akan cuba sebaiknya untuk menyesuaikan kos kami dengan keperluan kewangan anda. Kami menawarkan aturan bayaran tetap dan bayaran ansuran untuk perkhidmatan kami.

 

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar tidak mampu untuk mengambil perkhidmatan daripada peguam kami, kami akan mengesyorkan anda untuk mendekati Legal Aid Bureau atau Law Society Pro-Bono Services untuk ditelitikan jika anda layak.

Anda boleh membuat permohonan untuk mengubah Perintah Mahkamah dalam situasi ini.

Anda harus membuat permohonan untuk Pendaftar atau Hakim menandatangani dokumen tersebut untuk pihak suami.

Secara umumnya, di mana terdapat keuntungan, Mahkamah tidak akan membenarkan rumah dimonopoli oleh satu pihak sahaja. Walau bagaimanapun, jika satu pihak telah membayar sebahagian besar gadai janji (mortgage loan) atau apabila rumah itu dijual dan mendatangkan kerugian, dan jika kebajikan anak akan terjejas, Mahkamah boleh mengeluarkan perintah untuk pemindahan. Juga jika salah seorang pasangan sangat tidak bertanggungjawab terhadap keluarga, ini mungkin boleh menjadi faktor untuk Mahkamah mengeluarkan perintah untuk pemindahan.

Pemilik yang lain harus membuat permohonan sebagai ‘intervener’ untuk proses selanjutnya.

Jika anda menjangka masalah sedemikian, anda harus membuat pemohonan keMahkamah untuk membuat pemerintah untuk menjalankan penjualan rumah yang diberikan kepada anda. Walau bagaimanapun, jika anda tidak mendapat  perintah tersebut dan mengalami masalah itu,  anda boleh membuat permohonan untuk mengubahkan pemerintahan tersebut.

Boleh, tetapi ia bergantung kepada keaadan.

Ya, anda boleh berbuat sedemikian tetapi perceraian bukan proses di mana anda dibayar balik untuk apa sahaja yang anda telah membelanjakan dalam perkahwinan. Mahkamah akan melihat kepada niat kedua-dua pihak.

Ia mungkin akan dibahagikan atau dianggarkan di mana salah satu pihak menerima nilai bersih saham.

Harta itu boleh ‘ dikumpulkan ‘ bersama dan ditaklukkan kepada pembahagian atau jika ia tidak boleh dijual, Mahkamah boleh memerintahkan untuk beberapa hartanah dipindahkan ke nama pasangan anda.

Ya, anda boleh tetapi perceraian tidak merupakan satu proses di mana setiap sen dibayar balik kepada anda.

Bercakap dengan peguam sekarang

Hubungi kami hari ini

Peguam khusus kami dan pasukan kami akan sedia untuk membantu anda. Konsultasi pertama kami adalah percuma.

Kenapa pilih kami

Kami peguam khusus

Setiap peguam yang ditugaskan kepada kes anda adalah seseorang yang telah mengendalikan banyak kes serupa sebelum ini. Mereka membawa elemen khusus kepada perkara anda dan memastikan bahawa kes anda dikendalikan dengan terjaga.

Kami menyediakan penyelesaian

Kami memastikan bahawa nasihat dan penyelesaian yang diberikan kepada anda menyelesaikan perkara anda dengan cara yang paling cekap. Kami bukan di sini untuk hanya bertutur-kata, kami berada di sini untuk menyediakan penyelesaian sebenar

Kami komited

Kami menyediakan perkhidmatan dengan penuh dedikasi dan kami juga boleh mengatur untuk bertemu anda di luar waktu pejabat biasa kami.

Bercakap dengan peguam sekarang

Hubungi kami hari ini

Peguam khusus kami dan pasukan kami akan sedia untuk membantu anda. Konsultasi pertama kami adalah percuma.