Penyelenggaraan Untuk Pasangan & Anak

PEGUAM PERCERAIAN ISLAM DAN PERTAHANAN

Kami faham situasi anda

Perceraian adalah keputusan yang sukar. Kami memahami keadaan emosi yang anda alami. Di Emerald Law, peguam kami yang pakar dalam perceraian akan menasihati anda tentang prosedur perceraian di Mahkamah Keluarga Singapura, hak dan kewajipan undang-undang anda dan isu penyelenggaraan yang perlu dibayar kepada pasangan dan anak anda.

Hubungi kami hari ini, tiada kos untuk konsultasi kami.

PERTANYAAN LAZIM

Ia adalah untuk kita membincangkan mengenai perkara anda secara ringkas dan untuk menyediakan anda dengan gambaran keseluruhan umum. Kami tidak akan menyemak sebarang dokumen pada konsultasi pertama yang percuma.

Ya, akan ada bayaran tetapi bayaran untuk khidmat kami berpatutan.

Kami akan cuba sebaiknya untuk menyesuaikan kos kami dengan keperluan kewangan anda. Kami menawarkan aturan bayaran tetap dan bayaran ansuran untuk perkhidmatan kami.

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar tidak mampu untuk mengambil perkhidmatan daripada peguam kami, kami akan mengesyorkan untuk anda mendekati Legal Aid Bureau atau Law Society Pro-Bono Services dan menilitikan jika anda layak.

Tidak. Kedua-dua ibu bapa mesti membayar mengikuti kapasiti pendapatan dan pendapatan mereka. Perbelanjaan anak mestilah juga munasabah.

Ya, tetapi selepas perceraian di Mahkamah Syariah selesai, dia tidak lagi boleh menjangkakan perintah penyelenggaraan sementara untuk diteruskan.

Jika terdapat perubahan dalam situasi anda di mana anda telah kehilangan pekerjaan anda, atau jika anda mendapati bahawa anda memerlukan penjagaan perubatan yang mahal dalam jangka masa yang panjang, anda boleh mengambil permohonan untuk mengubah pesanan penyelenggaraan.

Anda perlu menunjukkan kepada Mahkamah Keluarga Singapura bahawa terdapat perubahan yang ketara dalam keadaan anda dan disebabkan ini, anda tidak dapat membayar jumlah penyelenggaraan yang ditetapkan.

Ya, tetapi anda perlu untuk menunjukkan Mahkamah Keluarga Singapura bahawa terdapat perubahan yang ketara dalam keadaan kehidupan anda dan disebabkan ini, anda memerlukan lebih penyelenggaraan daripada apa yang dipersetujui pada mulanya atau yang telah diiktirafkan oleh Mahkamah.

Sebagai contoh, jika selepas perceraian anda, anda mendapati bahawa anak anda perlu untuk menghadiri sekolah di mana yuran sekolah lebih tinggi daripada sebelumnya, anda boleh memohon untuk jumlah penyelenggaraan dilebihkan.

Ya, hukum menyatakan bahawa nafkah harus dibayar tetapi anda boleh berhujah untuk mengurangkan jumlahnya.

Bercakap dengan peguam sekarang

Hubungi kami hari ini

Peguam khusus kami dan pasukan kami akan sedia untuk membantu anda. Konsultasi pertama kami adalah percuma.

Kenapa pilih kami

Kami peguam khusus

Setiap peguam yang ditugaskan kepada kes anda adalah seseorang yang telah mengendalikan banyak kes serupa sebelum ini. Mereka membawa elemen khusus kepada perkara anda dan memastikan bahawa kes anda dikendalikan dengan terjaga.

Kami menyediakan penyelesaian

Kami memastikan bahawa nasihat dan penyelesaian yang diberikan kepada anda menyelesaikan perkara anda dengan cara yang paling cekap. Kami bukan di sini untuk hanya bertutur-kata, kami berada di sini untuk menyediakan penyelesaian sebenar

Kami komited

Kami menyediakan perkhidmatan dengan penuh dedikasi dan kami juga boleh mengatur untuk bertemu anda di luar waktu pejabat biasa kami.

Bercakap dengan peguam sekarang

Hubungi kami hari ini

Peguam khusus kami dan pasukan kami akan sedia untuk membantu anda. Konsultasi pertama kami adalah percuma.

WhatsApp us