PERCERAIAN SYARIAH

PEGUAM UNTUK PERCERAIAN WARGA ISLAM DAN PERTAHANAN UNTUK HAK JAGAAN

Kami Faham Situasi Anda

Perceraian adalah keputusan yang sukar. Kami memahami keadaan emosi yang anda alami. Di Emerald Law, peguam kami yang pakar dalam perceraian Syariah akan menasihati anda tentang prosedur perceraian di Mahkamah Syariah Singapura, hak dan kewajipan undang-undang anda, isu-isu sekitar jagaan anak-anak anda dan pembahagian harta perkahwinan anda.

Hubungi kami hari ini, tiada kos untuk konsultasi kami.

PERTANYAAN LAZIM

Ia adalah untuk kita membincangkan mengenai perkara anda secara ringkas dan untuk menyediakan anda dengan gambaran keseluruhan umum. Kami tidak akan menyemak sebarang dokumen pada konsultasi pertama yang percuma.

Ya, akan ada bayaran tetapi bayaran untuk khidmat kami adalah berpatutan.

Kami akan cuba sebaiknya untuk menyesuaikan kos kami dengan keperluan kewangan anda. Kami menawarkan aturan bayaran tetap dan bayaran ansuran untuk perkhidmatan kami.

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar tidak mampu untuk mengambil perkhidmatan daripada peguam kami, kami akan mengesyorkan anda  untuk mendekati Legal Aid Bureau atau Law Society Pro-Bono Services dan mentilitikan jika anda layak.

Dalam situasi seperti ini, anda harus membawa 2 orang saksi lelaki dan terdapat prosedur tertentu apabila berbuat sedemikian. Untuk wanita, ada keperluan untuk meneruskan melalui cerai taklik atau fasakh. Dari pengalaman kami, kes seperti ini sering mengambil masa yang sangat lama di Mahkamah kerana seseorang itu tidak tahu bagaimana untuk melakukan Substituted Service atau melanjutkan kes ke peringkat seterusnya. Anda juga boleh menonton salah satu video kami untuk masalah yang mungkin anda hadapi di sini

Mahkamah boleh memberikan perintah untuk Hakam dilantik. Ia tidak semestinya suatu perintah yang disetujui oleh kedua pihak.

Secara amnya ia mungkin mengambil masa antara empat bulan hingga setahun.

Anda boleh merayu kepada Lembaga Rayuan (Appeals Board) dalam tempoh sebulan dari tarikh perintah itu dijatuhkan.

Ya, tetapi ia akan memberi kesan pada tempoh ‘Iddah’.

Sila tuju ke Mahkamah Syariah dan mendapatkan Sijil Pembatalan. Anda seharusnya menyemak perkara tersebut dengan Mahkahmah kerana mungkin ada keperluan untuk nikah semula.

Bercakap dengan peguam sekarang

Hubungi kami hari ini

Peguam khusus kami dan pasukan kami akan sedia untuk membantu anda. Konsultasi pertama kami adalah percuma.

Kenapa pilih kami

Kami peguam khusus

Setiap peguam yang ditugaskan kepada kes anda adalah seseorang yang telah mengendalikan banyak kes serupa sebelum ini. Mereka membawa elemen khusus kepada perkara anda dan memastikan bahawa kes anda dikendalikan dengan terjaga.

Kami menyediakan penyelesaian

Kami memastikan bahawa nasihat dan penyelesaian yang diberikan kepada anda menyelesaikan perkara anda dengan cara yang paling cekap. Kami bukan di sini untuk hanya bertutur-kata, kami berada di sini untuk menyediakan penyelesaian sebenar

Kami komited

Kami menyediakan perkhidmatan dengan penuh dedikasi dan kami juga boleh mengatur untuk bertemu anda di luar waktu pejabat biasa kami.

Bercakap dengan peguam sekarang

Hubungi kami hari ini

Peguam khusus kami dan pasukan kami akan sedia untuk membantu anda. Konsultasi pertama kami adalah percuma.