Pesanan Perlindungan Peribadi

PEGUAM PERCERAIAN ISLAM DAN PERTAHANAN

Kami faham situasi anda

Jika seseorang yang bukan keluarga anda menganggu anda, dan menyebabkan anda kesusahan, anda mungkin boleh mengambil Perlindungan Perintah Dari Gangguan (Protection against Harassment Order) terhadap orang itu. Jika orang itu adalah ahli keluarga, anda juga boleh memohon untuk Pesanan Perlindungan Peribadi (Personal Protection Order). Di Emerald Law, kami memahami bahawa dalam situasi seperti ini, kehidupan hidup boleh menjadi sukar kerana anda sentiasa di bawah tekanan dan tindakan orang lain yang menyebabkan anda bimbang dan membuat hidup sukar.

Hubungi kami hari ini, tiada kos untuk konsultasi kami.

PERTANYAAN LAZIM

Ia adalah untuk kita membincangkan mengenai perkara anda secara ringkas dan untuk menyediakan anda dengan gambaran keseluruhan umum. Kami tidak akan menyemak sebarang dokumen pada konsultasi pertama yang percuma.

Ya, akan ada bayaran tetapi bayaran untuk khidmat kami berpatutan.

Kami akan cuba sebaiknya untuk menyesuaikan kos kami dengan keperluan kewangan anda. Kami menawarkan aturan bayaran tetap dan bayaran ansuran untuk perkhidmatan kami.

Walau bagaimanapun, jika anda benar-benar tidak mampu untuk mengambil perkhidmatan daripada peguam kami, kami akan mengesyorkan anda untuk mendekati Legal Aid Bureau atau Law Society Pro-Bono Services dan metelitikan jika anda layak.

Adalah lebih baik untuk mengambil permohonan PPO di Mahkamah Keluarga. Ini mungkin mempunyai implikasi ke atas perceraian (terutama bagi wanita apabila berhujah di bawah fasakh) dan kanak-kanak untuk hak penjagaan & kawalan (care & control) dan akses (access).

Secara umumnya, anda perlu menunjukkan bahawa tindakan keganasan terhadap keluarga telah dilakukan terhadap anda dan ini adalah diwajibkan untuk membuat perintah.

Seseorang itu tidak semestinya didera secara fizikal untuk Personal Protection Order diluluskan.

Anda perlu meyakinkan Mahkamah berdasarkan testimoni anda sahaja (percakapan anda) semasa perbicaraan di Mahkamah.

Dalam ‘Women’s Charter’ di bawah Seksyen 64 “keganasan keluarga” diertikan kelakuan tindakan seperti berikut:

(a) Dengan sengajanya meletakkan, atau cuba untuk meletakkan ahli keluarga dalam ketakutan yang ahli keluarga tersebut akan dicedarai;

(b) Melakukan kecedaran terhadap ahli keluarga dengan aksi-aksi yang ditahui atau boleh ditahui akan mengakibatkan kecedaran

(c) Mengurung ahli keluarga bertentangan dengan kehendakkan ahli keluarga tersebut; atau

(d) Mengakibatkan kegangguan yang beterusan dengan niat untuk mengakibatkan atau hendak mengakibatkan penderitaan terhadap ahli keluarga, tetapi tidak termasuk sebarang tindakan yang digunakan secara sah untuk mempertahanan diri, atau untuk mendislipinkan anak di bawah umur 21 tahun;

Tidak. Anda perlu membuat permohonan di Mahkamah Sivil untuk memohon perintah di bawah Pencegahan Akta Gangguan (POHA).

Kita perlu melihat fakta kes sebelum memberikan nasihat.

Ia sangat mencabar bagi orang awam untuk mengambil bahagian dalam proses perbicaraan tanpa seorang peguam. Anda disyorkan untuk mengambil seorang peguam untuk perkara sedemikian.

You may read a more in-depth article here to find out more.

Bercakap dengan peguam sekarang

Hubungi kami hari ini

Peguam khusus kami dan pasukan kami akan sedia untuk membantu anda. Konsultasi pertama kami adalah percuma.

Kenapa pilih kami

Kami peguam khusus

Setiap peguam yang ditugaskan kepada kes anda adalah seseorang yang telah mengendalikan banyak kes serupa sebelum ini. Mereka membawa elemen khusus kepada perkara anda dan memastikan bahawa kes anda dikendalikan dengan terjaga.

Kami menyediakan penyelesaian

Kami memastikan bahawa nasihat dan penyelesaian yang diberikan kepada anda menyelesaikan perkara anda dengan cara yang paling cekap. Kami bukan di sini untuk hanya bertutur-kata, kami berada di sini untuk menyediakan penyelesaian sebenar

Kami komited

Kami menyediakan perkhidmatan dengan penuh dedikasi dan kami juga boleh mengatur untuk bertemu anda di luar waktu pejabat biasa kami.

Bercakap dengan peguam sekarang

Hubungi kami hari ini

Peguam khusus kami dan pasukan kami akan sedia untuk membantu anda. Konsultasi pertama kami adalah percuma.

WhatsApp us